Зразковий колектив
Центр Української Культури
"Коло калинове"

Форма входу

Пошук

Головна » 2015 » Червень » 29 » Нагородження
21:08
Нагородження

  

 

13 травня 2015 року в Меморіальному будинку-музеї Д.І. Яворницького відбулося нагородження переможців міської дитячої виставки «І на тім рушничкові»: юних майстринь вишивки з шкіл та позашкільних закладів міста.

За традицією цей захід відбувся в будинку видатного вченого, подвижника української науки й культури Д. Яворницького, одного з метрів української етнографії та фольклору. Впродовж багатьох років вчений збирав та досліджував зразки української народної культури й побуту, в тому числі й рушники. Велика кількість цих самобутніх витворів народного мистецтва знаходилася в колекції музею, фундатором якого був академік Д. Яворницький. В будинку вченого гості мали змогу побачити справжні старовинні рушники, старіші з яких датовані кінцем 18 століття.

Серед присутніх були не тільки діти — номінанти конкурсу, а й їх керівники, що привили любов до цього народного мистецтва своїм вихованцям, навчили, передали свій досвід. На їх адресу на святі було сказано багато теплих слів. Підвели підсумків конкурсу голова журі, завідувачка зразкового ЦУК «Коло калинове» МПДЮ, організатор виставки-конкурсу, член Національної спілки журналістів України Бандур В.І. та член журі, майстер народної творчості Національної спілки народних майстрів України Родкіна О.Д.

Справжньою окрасою заходу стали виступи юної декламаторки Шумовської Наталії, яка отримала гран-прі на міському конкурсі читців «І твоя кобзарю слава не вмре не поляже» та лауреата фольклорного фестивалю «Наддніпрянські джерела», дипломанта І ступеню міського конкурсного фестивалю «Зоряне коло» — Приставки Гліба. Саму ж церемонію нагородження провели співробітники Палацу дітей та юнацтва та науковці Меморіального будинку-музею Д.І. Яворницького.

Наприкінці заходу всі учасники заспівали «Пісню про рушник» на слова Андрія Малишка.

Подарунком для дітей та дорослих став перегляд виставки «Збирач старожитностей: етнограф Д.І. Яворницький», на якій українському рушникові відведено почесне місце серед витворів українського народного мистецтва.

 

Переглядів: 642 | Додав: Kolo-kalunove | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Статистика